פשטידת ירקות וביצים – ברוקולי, בטטה וקישואים

אני מאוד אוהבת פשטידות, הן מהירות להכנה, נשמרות לכמה ימים וטובות לארוחת בוקר או ארוחת ערב מהירה, אפשר להכין אותן בתבנית אחת גדולה או בתבניות מאפינס. מגוון הירקות שאפשר לשלב הוא גדול ולא צריך לדעת שום טכניקת בישול או אפיה. בקיצור מתכון בסיסי

הפעם החלטתי ללכת על שילוב של קישואים, בטטה וברוקולי ולהוסיף גבינת קשקבל לטעם אבל השימוש בה לא חובה.

שלב ראשון, מגרדים בפומפיה או במג'ימיקס את הקישואים והבטטות לרצועות לא מאוד דקות, ישר לתוך המחבת

20160313_175706

מאדים במחבת יחד עם שמן זית או גהי או חמאה ומוסיפים מלח, שום ותבלינים לפי הטעם. הפעם הסתפקתי רק במלח, שום ופפריקה

מוסיפים את הברוקולי החלוט והחתוך(חליטה במים רותחים ל6-7 דקות)

20160313_182423

מחכים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים את גבינת הקשקבל וביצים

20160313_182655

שופכת הכל לתבנית (ממליצה על תבנית נייר של ניקול – הפשטידה לא נדבקת לתחתית)

20160313_183754

מגישים כחלק מארוחת בוקר מלאה

————————————————————————————————

בקיצור

2 קישואים

2 בטטות קטנות/בטטה בינונית גדולה

1 ברוקולי

75 גרם קשקבל מגורדת או גבינה אחרת או כמות אחרת או ללא גבינה כלל

6 ביצים

2 כפות שמן זית/ חמאה/ גהי

מלח, שום ותבלינים לפי הטעם

הוראות הכנה :

  1. לחמם תנור ל- 200 מעלות
  2. חולטים את הברוקולי במים רותחים 5-6 דקות וחותכים
  3. מגררים בפומפיה או במג'ימיקס את הקישואים והבטטה לרצועות לא הכי דקות
  4. מאדים במחבת עם שמן הזית/ חמאה/גהי ותבלינים
  5. מוסיפים את הברוקולי וממתינים שהתערובת תתקרר מעט
  6. מוסיפים את הגבינה והביצים, מערבבים ומעבירים לתבנית
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ-20 דקות.

בתאבון

 

כתיבת תגובה