תיעוד שבוע 11-12

סוף סוף הגיע הזמן והנה אני מתחילה את המעקב השבועי כמו שהבטחתי ביומן ההריונית חלק א' וחלק ב'.

לפני שאתחיל אני רוצה להסביר כמה דברים בגדול לגבי הגישה התזונתית שלי לתקופה הנוכחית. לפני ההריון כאמור התחלתי עם תוצאות צום גבוהות שלאט לאט עם הכניסה לתזונה המוקפדת החלו לרדת. אני נמנעת בחודש הקרוב ממוצרי חלב כי אני חושדת ברגישות (כן כן, גם לשמנים שבהם) ואני רוצה לבדוק אותה. אז חודש ראשון בלי למעט חמאה מידי פעם! בנוסף אני לא צורכת בכלל אוכל מעובד. כך שבמקומות שאתם רואים נקניקיה או המבורגר דעו שזה מיוצר בצורה מופקחת וללא חומרים מעובדים או קמח או עמילנים אחרים שמוסיפים לתזונה המעובדת. כרגע החלטתי שאני גם בלי שוקולד בכלל, בדרך כלל אוכלת 85% מוצקי קקאו ומעלה, כקינוח פה ושם לארוחה. פשוט החלטתי להתחיל קודם מתקופה של מזון מזין ונקי ולאחר מכן אראה אם מתחשק לי להוסיף דברים ואיך.

האכילה שלי אינה עובדת לפי שעות מדוייקות ואני אוכלת כשאני רעבה כך שיכול להיות שלא יהיו ארוחות ביניים ויכול להיות שיהיו. הכל בהתאם לרמת הרעב. אני לא כותבת כמויות כמעט כי גם כאן הכמויות נמדדות בהתאם לרמת הרעב שלי באותו הרגע כך שיכול להיות שתהיה כמות גדולה של מזון ויכולה להיות כמות קטנה. אז אם אתן שואבות רעיונות תאכלו לפי רמות הרעב שלכן.

פחמימות: רק מירקות או אורז. אין פחמימות מעובדות, אין גלוטן, אין דגנים (למעט האורז הבסמטי) אין קיטניות (האפונה היא עדינה מוקפאת לפני שהפכה לקטניה)

שומנים: מקפידה בכל ארוחה לשלב שומנים טובים: אבוקדו, שמן זית, שמן קוקוס, חמאה/גהי. דווקא מהאגוזים והטחינה שמצהירים עליהם כבריאים אני לא מגזימה ואוכלת עד חופן/2 כפות ביום עקב כמות גדולה של אומגה 6 שהם מכילים.

שתיה: מים, מים מוגזים, תה וחליטות. אין שתיה מתוקה ואין משקאות קלים או מיצים למינהם

תוספים: אני צורכת באופן קבוע – חומצה פולית, ואומגה 3 (3 כמוסות ביום) והשבוע הוספתי את הפרנטל.

שבוע 11 (ניתן ללחוץ על התמונה ולהגדיל)

שבוע 11

20160131_092656

אנקדוטות לשבוע 11:

  1. הבחילה עדיין שלטה אז בבוקר אכלתי ללא תאבון בכלל. כשהארוחות מוקפדות הבחילה יורדת. ובערב ניסיתי להקדים ארוחות.
  2. שמתי לב שכשאני אוכלת מוקדם יותר כלומר צום ארוך הערך בבוקר יותר טוב אבל יש ימים שאני לא רעבה מוקדם כל כך ואז צריך לשחק עם רכיבי ארוחת הערב על מנת שאגיע לתוצאת צום טובה + התחלתי להעלות מעט פחמימות בטוחות.
  3. ספורט – כיף להקפיד על ההליכות והפילאטיס והגוף אומר תודה!
  4. ביום חמישי עשינו שקיפות עורפית שיצאה טובה מה ששימח מאוד והגביר את המוטיבציה לתת לקטנצ'יק/ית את הסיפתח האופטימלי ביותר לחייו.

20160211_185435

דבר התזונאית:

  1. בסוכרת הריון כל גוף מגיב שונה. חשוב לנסות אפשרויות שונות ולראות אילו מן האפשרויות מתאימה לנו. לדוגמא, רוני ראתה שללא ארוחת לילה הערך בצום בבוקר נמוך יותר. עוד דרכים להתמודד עם ערך גבוה בצום הוא לשחק עם כמות הפחמימות בארוחת הערב או הלילה. ערך גבוה בבוקר יכול להיות טריגר לערכים גבוהים במהלך היום וערך טוב בצום יכול לעזור באיזון הסוכר היומי.
  2. חשוב להקפיד שיהיה איתנו מזון זמין כשאנחנו מחוץ לבית, במיוחד אם לא אכלנו בבית. כך אם נהיה רעבות נוכל לאכול מזון שמתאים לתפריט שלנו ולא לחרוג עם משהו מעובד מבחוץ. קשה למצוא מזון זמין ומתאים ללא הכנה מראש. עם נתקענו תמיד אפשר להיכנס חמכולת ולקנות יוגורט או פרי קטן ושקדים.
  3. הגיוון באוכל והיצירתיות עוזרים מאוד בהקפדה על התפריט. אתן תראו שחבריכם לעבודה הרבה פעמים יפזלו לארוחה המושקעת שלכן בעודם אוכלים כריך מהקפיטריה.

שבוע 12 (ניתן ללחוץ על התמונה ולהגדיל)

שבוע 12

אנקדוטות לשבוע 12:

  1. תחילת שבוע עם ערך גבולי בצום. מחליטה גם השבוע להמשיך לשחק בארוחות עם הפחמימות הבטוחות.
  2. ביום שני עיקמתי את הרגל אז השבוע הורדתי את ההליכות כדי לתת לרגל להתאושש
  3. ביקור ראשון במרפאת ההריון בסיכון: בדיקת שתן אצל האחות מראה קיטונים ברמה (++) כששאלתי אותה אם היא לא מתרגשת מזה אמרה שרוב ההריון הקודם הייתי ככה וכל עוד אני שותה מספיק השאר לא מטריד אותה. אצל הרופא היה גם טוב, שיחה ועידוד על ההחלטה שלקחתי לא לבצע את העמסת הסוכר כשיש ערך לא תקין בצום. ערך לא תקין בצום יחשב מיד כמספק להפניה למרפאת ההריון בסיכון. אצל התזונאית כבר היה יותר מעניין. היא בסדר עם התזונה שבחרתי למעט דגשים קטנים לגבי כמות הארוחות וכמות הפחמימות. כאן נרשמה חוסר הסכמה ביני לבינה. הטענה העיקרית היא החשש מכניסה לקיטוזיס (בגדול מצב שבו הגוף עובר להשתמש בשומן לאנרגיה במקום הסוכר) ושגופי הקיטון (אותם שומנים) מזיקים לעובר. המטרה שלי אינה להיות בקיטוזיס אבל אני מבינה שזהו תהליך טבעי של הגוף ומכיוון שאני אוכלת מידה מסויימת של פחמימות איני חוששת מקיטוזיס. פוסט של הנטורופטית הגר פלדמן, שקראתי בנושא מחזק את עמדתי ואני רושמת לי לדבר על כך עם הרופא בביקור הבא.
  4. אחד הדברים שאני לא מוכנה לוותר עליהם הוא בילוי בחוץ אז יצאתי עם אחותי היקרה להופעה של קרולינה ביום שישי בזאפה. הסתכלתי מבעוד מועד שיש לי מה לאכול שם בתפריט ואכן היה את הרוטב של המנה ביקשתי בצד. היה טעים מאוד וקצת פחות משביע ממה שציפיתי. כשחזרתי אכלתי ארוחת ביניים מאוד מפנקת.
  5. רואה עכשיו שהערכים בצום החלו להתאזן וחוץ מיום ראשון לא היו ערכים שחורגים יותר מידי. שתי השערות בנושא- האחת היא שהלכתי לישון יותר מוקדם ולא משכתי עייפות יותר מידי. השניה תוספת הפחמימות הכללית שהעלתה במעט את האינסולין הבזאלי (הארוך טווח -הטבעי בגוף)

20160211_083226

דבר התזונאית:

  1. סוכרת הריון זו לא מחלה שדורשת שנסתגר בבית. כל הכבוד לרוני שיצאה לבלותובדקה לפני שיש מה לאכול. תמיד נוכל לבחור במנה בשרית וירקות, בארוחת בוקר ישראלית ללא הלחם וכדומה. כמו כן אפשר לאכול לפני ולקחת מנה קטנה במסעדה.
  2. כמות הפחמימות בתפריט צריכה להיות כזו שלא תגרום לסוכר להיות נמוך מאוד או גבוה מאוד. בדרך כלל אלו תופעות שמגיעות יחד. את כמות הפחמימות שמתאימה לכל אחת באופן אישי ניתן לגלות על ידי ניסוי מאכלים שונים ומדידת הסוכר שעה לאחר תחילת הארוחה. במהלך ההריון ובזמן ההנקה יש לשלב פחמימות בתפריט ומומלץ לא להימנע כלל מפחמימות.

20160213_164049

שלכם,

ההיריונית

 

כתיבת תגובה