קציצות בשר וברוקולי

אני אוהבת לנסות מתכונים ורעיונות חדשים, בעיקר בגלל שאני לא צורכת אוכל מעובד, לכן הורדתי את השימוש בלחם או פרורי לחם בהכנת מאכלים. היתרון של לחם/פרורי לחם בהכנת קציצות הוא ברכות שהם נותנים לקציצה, אז צריך למצוא לזה פתרון בריא וטעים! והנה בהכנת הקציצות הללו הצלחתי, פשוט חיפשתי אילו ירקות ניתן להכניס שסופגים נוזלים ומשתלבים עם הטעם וזה הרבה יותר בריא ומשביע. אז מתחילים!

לוקחים בטטה בינונית ומגרדים קטן בפומפיה, אפשר גם במג'ימיקס לטחון בפולסים. ולהעביר לקערה עמוקה

20151118_104340

קוצצים את הבצל במג'ימיקס בפולסים ומוסיפים לבטטה

20151118_105014

מנקים את הברוקולי מעלים ומחלקים כהים וקוצצים אותו במג'ימיקס בפולסים ומוסיפים לקערה.

20151118_105521

קוצצים את עשבי התיבול דק ומוסיפים לקערה וגם את התבלינים – הפעם שמתי כמון ופילדלפיה, מלח ופלפל

20151118_105810

מוסיפים את הבשר הביצה ולשים את התערובת עד שהיא אחידה

20151118_110655

מגלגלים לכדורים בגודל של כדור גולף ולוחצים מעט.

חיממתי מראש את התנור ל180 מעלות ומכניסים ל15-20 דקות

20151118_112331

ככה זה יוצא

20151118_114500

הצעת הגשה – להכין בתנור ירקות כמו קישואים וכרובית ולהקפיץ במחבת פטריות ולהגיש עם הקציצות – ארוחה מלאה ומשביעה ודלת פחמימה.

20151119_123947

בתאבון!!

 

בקיצור,

ל20 קציצות (אני הכפלתי כמויות ויצאו לי 40 קציצות)

מחממים תנור ל180 מעלות

מרכיבים:

750 גרם בשר – אפשר רק בקר או לחלק חצי בקר וחצי הודו. לבקש מהקצב בקר טחון לבישול ארוך

בטטה בינונית קצוצה או מגורדת דק בפומפיה

בצל גדול קצוץ

ברוקולי קצוץ

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

ביצה

תבלינים שאוהבים בקציצות – כמון, פפריקה, פילדלפיה

מלח ופלפל

הכנה:

מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה, יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף ומשטחים מעט.

מכניסים את התבנית לתנור המחומם ל15-20 דקות.

לא להתרגש אם יוצאים מעט נוזלים. אפשר להעביר את הקציצות לקופסה ולשמור במקרר.

כתיבת תגובה