נס דלעת הספגטי – מתכון ללביבות

 

יש לה טעם של דלעת ומרקם של איטריות אורז, היא דלת פחמימה, אפשר לשלב אותה בכל מתכון והיא הולכת עם כל הטעמים. עם רק 7 גרם פחמימה ל100 גרם דלעת, אשלגן, מגנזיום, ויטמין B6, ויטמין C, ויטמין A היא הופכת כל מתכון לפצצת בריאות. בקיצור – מושלמת!

תכירו את דלעת הספגטי:

IMG_20151126_114723

שימו לב שהעונה שלה היא בקיץ כמו כל הדלועים אבל היא נשמרת עוד הרבה זמן קדימה. תנו חיוך לירקן ותגידו לו שאתם יודעים שיש עוד כמה בשוק הסיטונאי בצריפין אז שיביא לכן.

ההכנה הבסיסית שלה מאוד קלה – לחצות אותה (דורש קצת כוח)

20151128_121333

לרוקן את הגרעינים

20151128_121412

לאפות כשהיא הפוכה בתנור 40-50 דקות על 190 מעלות

20151128_122940

אחר כך פשוט מעבירים מזלג לרוחב מספר פעמים והנה לכם האיטריות הכי בריאות שיש.

20151128_131851

לכבוד חנוכה הנה מתכון ללביבות הכי טעימות שיש, אפילו יותר מלביבות תפוח אדמה.

לביבות דלעת ספגטי

חומרים: 2 יחידות דלעת ספגטי אפויות כמו בהסבר פה למעלה ולסחוט מעודפי נוזלים.

1 ביצה גדולה מאוד או 2 ביצים קטנות

בצל קטן חתוך דק

חצי כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)

כף פטרוזיליה קצוצה

כפית מלח (עדיף אטלנטי)

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית שמן זית לטיגון הבצל

חמאה או שמן קוקוס לטיגון הלביבות

חומרים למטבל: גביע שמנת חמוצה, גבעול בצל ירוק חתוך דק, שן שום כתושה, מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. לוקחים מחבת ומטגנים בשמן זית את הבצל והצ'ילי עד שהבצל מזהיב.
  2. בקערה מערבבים את דלעת הספגטי עם הבצל והצ'ילי, הביצה, הפטרוזיליה, מלח ופלפל.
  3. מחממים את אותה המחבת שטיגנו בה את הבצל עם חמאה או שמן קוקוס
  4. יוצרים לביבות דקות ומטגנים 3-4 דקות על כל צד עד שנהיה שחום

20151203_114257

מערבבים את חומרי המטבל ומגישים

20151203_115737

 

בתאבון וחג שמח!

בהמשך יגיעו מתכונים נוספים לדלעת הספגטי. ניתן להנות משאר המתכונים שלנו כאן.

שלכן,

צוות שוגר מאמי

logo_small_withText_pink

כתיבת תגובה