קשה יש רק בלחם וגם אותו לא אוכלים

אני לא אוכלת לחם. לא לבן, לא מלא, לא נטול גלוטן. לא בכלל.

כשאנשים שומעים את זה הם מיד מתפלאים – אז מה את אוכלת? איך את מצליחה לשבוע בלי לחם?

האמת, אני לא מופתעת שזו התגובה. כמעט בכל ארוחה יש לחם, הוא מאוד נפוץ על השולחן שלנו ולא סתם. לחם נחשב למזון משביע, מנחם, ביתי, טעים ובריא. אז זהו, שלא לכולנו, בטח לא לאלו שצריכים לדאוג לרמות הסוכר שלהם.
הלחם מכיל מדגנים שמתפרקים אצלנו בגוף לסוכר בצורה מהירה ולכן מעלים את רמות הסוכר ומקשים על הלבלב שלנו להתמודד עם זה. הנקודה היא שגם אם אחרי שעה או שעתיים רמות הסוכר תקינות עשינו ללבלב שלנו עבודה לא פשוטה בהתמודדות עם הסוכר. ההתמודדויות האלו בהמשך מעייפות את הלבלב.

אז מה כן אפשר לאכול ולהרגיש שבעים? מלא! בעצם ברגע שאני מצמצמת את כמות הפחמימות בארוחה אני מעלה את כמות השומן והחלבון. כל עוד אני שומרת על מזון ממקור איכותי אין שום בעיה בהעלאת כמות השומנים והחלבונים על חשבון הפחמימות. להיפך, זה רק ייתן לי תחושת שובע ליותר זמן וישמור על רמות מאוזנות של סוכר.

אז יאללה, לדוגמאות:

  • יוגורט יווני 7% שומן עם טחינה גולמית ואגוזי מלך.
  • ארוחת בוקר בבית או במסעדה – חביתה משתי ביצים עם עשבי תיבול, בצל, גבינות… , מגוון הסלטים והממרחים וסלט קצוץ מתובל וטרי. אפשר הפוך קטן.
  • המבורגר – בלי הלחמניה. רק בשר, טרי, טוב, איכותי ושעועית מוקפצת בצד. יאמי! בעצם כל בשר שמתחשק לנו יכול להיות מצויין עם ירקות טריים, מבושלים או מוקפצים.
  • ירקות מוקפצים עם שמנת, גבינות ועוד. מתכון שווה אפשר למצוא אצלנו.
  • פרי ואגוזים
  • פיצה על בסיס בצק מוצרלה מהמם

עכשיו אתן מאמינות לי? אם עוד לא השתכנעתן וגם אם כן ובא לכן לראות עוד דוגמאות שוות וקלילות להכנה (כל אחת יכולה) זה הזמן לדפדף במתכונים שלנו.

צוות שוגר מאמי

logo_small_withText_pink

 

כתיבת תגובה