דג תאילנדי בחלב קוקוס

"דייג, אוהב דגים?" וסוכרתית?

התחלתי לאהוב דגים אך ורק בהריון הקודם שלי, עד אז לא אהבתי את הריח ובטח לא את הטעם. דגים תמיד נראו לי טעימים אבל איכשהו כשטעמתי זה לא היה זה. לקח לי שנתיים מאז וסוף סוף הכנתי בבית מתכון מצויין שאפשר לשחק עם המרכיבים והחריפות ולהתאים באופן אישי.

אז מי שאוהבת לאלתר יכולה לשנות את הדג, ירקות, להעלות או להוריד חריפות, להפוך לפרווה…. ולמי שאוהבת מתכון מדוייק – המתכון המלא בתחתית העמוד. בינתיים, מוזמנות להנות מהתיאורים והתמונות

התחלתי מחימום החמאה עם שמן קוקוס בסיר שטוח

20151106_174617

הוספתי את החלק הלבן של הכרישה והחלק הלבן של הבצל הירוק שחתכתי לעיגולים,

20151106_174656

20151106_174750

אחרי שהם התחילו לקבל קצת צבע שחמחם הוספתי את הקישואים שחתכתי לעיגולים

20151106_174907

ואחרי שגם הם קיבלו צבע הוספתי את הפטריות שאותן חתכתי לרבעים וכמה גירודים של ג'ינג'ר

20151106_175349

ערבבתי מדי פעם שכל הירקות יקבלו צבע

ואז הוספתי את קרם הקוקוס, אני מקפידה לקנות קרם קוקוס ללא חומרים משמרים

20151106_180300

צריך לתת לזה להתבשל קצת ולהגיע לרתיחה עדינה,

לאחר מכן הוספתי כף ממרח קארי אדום – גם הוא טבעי לחלוטין וללא חומרים משמרים או תוספים למינהם. הנה תראו

20151106_181046

20151106_181004

הוספתי גם אבקת צ'ילי מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס וערבבתי טוב,

20151106_181225

אחרי שביעבע בעדינות הוספתי מעט שמנת מתוקה, זה מעדן את כל הטעמים אבל לא חובה בכלל20151106_181500

עכשיו נותנים לזה להתבשל קצת ולהגיע לדרגת סמיכות רצויה – לא להביא לרתיחה!

במקביל לוקחים מחבת וממיסים בה חמאה, מטגנים את הדגים דקה מכל צד – במקרה הזה קניתי מוסר אבל כל דג ים עדין יתאים

20151106_182757

לאחר מכן מוסיפים לרוטב ומבשלים 8 דקות

20151106_183146

מוסיפים ירק קצוץ – את החלק הירוק של הבצל הירוק, בזיליקום וכוסברה טריים.

20151106_180337

20151106_183653

מגישים עם פלח לימון ובתאבון!

20151106_184601

—————————————————————————————–

בקיצור

 

רכיבים:

700 גרם פילה מוסר ים

3 כפות חמאה

כף שמן קוקוס

4 גבעולים של בצל ירוק (להפריד בין החלקים הירוקים והלבנים)

1 כרישה

צרור קטן של כוסברה

כמה עלי בזיליקום

1 קישוא

2 חבילות של פטריות שמפניון

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

2 כוסות קרם קוקוס

1/2 כוס שמנת מתוקה 38%

1 כף ממרח קארי (אפשר יותר או פחות לפי רמת החריפות הרצויה)

1/2 כפית צ'ילי גרוס

מלח ופלפל

הכנה:

  1. מחממים בסיר שטוח כף שמן קוקוס וכף חמאה
  2. חותכים את החלק הלבן של הכרישה והבצל הירוק לעיגולים ומוסיפים לסיר ומטגנים קצת
  3. חותכים את הקישוא לעיגולים ומוסיפים לסיר ומטגנים עד שהירקות מקבלים צבע שחום קל
  4. חותכים את הפטריות לרבעים ומוסיפים למחבת
  5. מוסיפים את הג'ינגר ומערבבים מדי פעם שכל הירקות יקבלו צבע
  6. מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה מאוד
  7. מוסיפים את ממרח הקארי, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל שחור גרוס
  8. אחרי שבעבע קצת מוסיפים את השמנת המתוקה ונותנים לזה בישול קצר שיגיע לרמת סמיכות רצויה (3-4 דקות) להיזהר לא להביא לרתיחה.
  9. במקביל לוקחים מחבת וממיסים בה את שארית החמאה, מטגנים את הדגים דקה מכל צד – במקרה הזה קניתי מוסר אבל כל דג ים עדין יתאים
  10. לאחר מכן מוסיפים את הדגים לרוטב ומבשלים 8 דקות
  11. מוסיפים ירק קצוץ – את החלק הירוק של הבצל הירוק, בזיליקום וכוסברה טריים ומבשלים עוד דקה
  12. מגישים עם פלח לימון ובתאבון

שלכם צוות שוגר מאמי

logo_small_withText_pink

כתיבת תגובה