טראפלס טחינה ושוקולד

טראפלס מטחינה גולמית ושוקולד

כמה פשוט – ככה טעים!

טעמתי אותם לראשונה במפגש חברתי. חברתי רותם הכינה אותם. הם היו מצויינים ומושחתים. ביקשתי ממנה להעלות את המתכון לבלוג ועשיתי שדרוג קטנטן בהגשה. אז רותם, קבלי קרדיט על המתכון המתוק והדל פחמימה הזה!

הרכיבים – 200 מל' טחינה גולמית שבא לכם ו300 גרם שוקולד מריר. אני מעדיפה את ה85% ומשתמשת במתכון הזה בשוקולד של ספלנדיד. הספלנדיד מתוק יותר יחסית למרירים האחרים עם אחוזי הקקאו הגבוהים.אני משתמשת בשוקולד מריר עם אחוזים גבוהים של קקאו מהסיבה הפשוטה שהוא מכילים פחות סוכר.

מניחים על הכיריים סיר עם מים בגובה 5 ס"מ ומרתיחים אותם. שוברים את השוקולד לקוביות לתוך קערה חסינת חום. את הקערה אני מניחה על הסיר ודואגת שהמים לא יגעו בקערה. אם כן שופכים מעט מהמים – זה מה שנקרא בן מארי. אפשרות נוספת במקום הבן מארי זה להעביר את השוקולד והטחינה לכלי שמתאים למיקרו להפעיל את המיקרו וכל 13 שניות לעצור ולערבב. כך ממשיכים עד שהתערובת אחידה

20150922_101528

אחר כך שופכים את הטחינה על השוקולד

20150922_101824

מחכים שהשוקולד יתחיל להנמס ואז מערבבים עד שהתערובת אחידה

20150922_102613

20150922_102904

הנה – ככה!

20150922_102949

כדי שהסביבה והעבודה ישארו נקיים אני אוהבת להעביר את התערובת לשקית זילוף. אני מעמידה את השקית בתוך ספל כשהיא עדיין שלמה ושופכת לתוכה את התערובת של השוקולד והטחינה. לפעמים אין לי כוח להתעסק עם שקיות הזילוף אז אני פשוט שופכת הכל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאה.

20150922_103337

20150922_103348

מחכים שהתערובת תתקרר מעט ואז לוקחים תבנית בצורות שאוהבים. קניתי את התבנית הזאת במקס סטוק ב20 ש"ח. יש את התבניות הללו בכל חנות שמוכרת כלים חד פעמיים ויש מגוון של תבניות וצורות אז ממש אפשר לשחק עם הגודל וכן עם הצורה.

20150922_104541

בשלב זה לוקחים את שקית הזילוף, מחזיקים את השפיץ וקוטמים ממש כמה מילימטרים מהקצה – זהירות זה נוזלי מאוד.

אחרי שהתבנית מלאה מכניסים למקפיא לשלוש שעות. לאחר שזה קפוא מעבירים את הטאראפלס בזהירות לצלחת הגשה ומחזירים למקפיא

20150922_152038

להגיש מיד מההקפאה עם הרבה אהבה
טראפלס טחינה תמונה
* יצאו לי 55 יחידות , 1.7 גרם פחמימה ליחידה
———————————————————-
בקיצור….
רכיבים:
200 מל' טחינה גולמית
300 גרם שוקולד מריר 85%
הוראות הכנה:
1. לוקחים סיר וממלאים אותו במים בגובה 5 ס"מ ומביאים לרתיחה.
2. לוקחים קערה חסינת חום שוברים לתוכה את השוקולד לקוביות ומעליהם שופכים את הטחינה.
3. מניחים את הקערה מעל הסיר ומערבבים את המסה עד שהיא אחידה.
4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף.
5. קוטמים את שקית הזילוף כמה מילימטרים מהקצה (תחזיקו את קצה השקית באצבעות כשאתם גוזרים כי המסה מאוד נוזלית)
6. שופכים לתוך השקעים ומקפיאים ל 3 שעות. מעבירים לצלחת הגשה ומחזירים למקפיא
7. מגישים ישר מהמקפיא
אופציונלי:
למיקרוגל –
1.לוקחים כלי עמוק שמתאים למיקרו
2. שוברים לתוכי את השוקולד לקוביות ומעליהם שופכים את הטחינה
3. מכניסים את הכלי למיקרו ומפעילים וכל 13 שניות עוצרים ומערבבים את המסה עד שהיא אחידה.
לתבנית פשוטה –
1. לוקחים תבנית בינונית קטנה מרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שופכים לתוכה את המסה ומקפיאים ל3 שעות.
3. מוציאים את התבנית מהמקפיא לוקחים סכין וחותכים את המסה לקוביות ומחזירים למקפיא.
בתאבון!

כתיבת תגובה