פשטידת ביצים וירקות

הפשטידה שתמיד מצליחה

לפעמים האוכל משעמם אותי ויש לי תחושה שאין לי מה לאכול, נמאס מאותו האוכל על הזמן או שאני לא מצליחה לתבל כמו שצריך.

בשביל הרגעים האלה יש לי את הפשטידה שתמיד מצליחה. אפשר להוסיף מרכיבים, אפשר לשנות קצת את התיבול, היא פרווה והכי חשוב דלת פחמימה. כל הפשטידה היא 50 גרם פחמימה כך ששליש ממנה מהווה מנת פחמימה. כמובן שאפשר לאכול פחות ולהוסיף לצלחת עוד ירקות ומטבלים.

לפניכן מתכון מצולם!

נתחיל מהרכיבים:

1 כרישה, 4 קישואים בינוניים, 1 גזר, כף גדושה עגבניות מיובשות קצוצות (אופציונלי), 1 שן שום, 7 ביצים (כן, 7), 2 כפיות פפריקה, 1 כף תבלין פילדלפיה (אופציונלי במקום הפפריקה), שמן-זית, מלח ופלפל.

20150817_090907

אני אוהבת להכין הכל מראש לסדר ביחד כדי לדעת שלא שכחתי כלום, זה גם אכשהו מזכיר לי תוכניות בישול וזה כבר ממש עושה מצב רוח טוב.

את הכרישה אני חותכת לעיגולים דקים.

20150817_091315

בחרתי בסיר שטוח ונמוך ומעבירה אליו את הכרישה ומעל מגרדת את הגזר והקישוא. ככה יותר נקי!

20150817_092232

אם יש ירקות נוספים שאתן רוצות להוסיף זה הזמן – למשל ברוקולי או כרובית מאודים מעט, פלפל קלוי, תרד, עשבי תיבול וכדומה.

אם אתן רוצות להוסיף עוד מרקם ניתן להוסיף גבינות קשות ולהפוך את הפשטידה לחלבית. אני בחרתי להשאיר אותה פרווה הפעם.

20150817_092712

מוסיפים שמן זית, תבלינים נוספים ומלח ופלפל. מאדים את כל הירקות על אש בינונית גבוהה עד שהכרישה נהיית שקופה ווהנוזלים מהמחבת מתאדים.

לאחר שהתערובת מוכנה אני טועמת ומתקנת תיבול.

20150817_093245

בשלב זה מוסיפים את השום והביצים ומערבבת טוב.

20150817_101305

אני אוהבת להכין את הפשטידה בתבנית נייר בינונית ואז לא צריך לשמן. אם אתן מכינות בכל תבנית אחרת אל תשכחו לשמן את התבנית.

20150817_102034

מעבירים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו, ואופים 20 דקות החלק העליון אמור להיות שחום מעט.

20150817_112002

בתאבון !

ספרו לי איך אתן אוהבות לגוון את הפשטידה שלכן

————————————————————————————————–

בקיצור…

רכיבים:

1 כרישה חתוכה לעיגולים

4 קישואים בינוניים מגורדים בפומפייה

1 גזר מגורד בפומפייה

1 כף גדושה עגבניות מיובשות קצוצות (אופציונלי)

1 שן שום

7 ביצים

2 כפיות פפריקה

1 כף תבלין פילדלפיה (אופציונלי במקום פפריקה)

שמן זית

מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל200 מעלות ומכינים תבנית משומנת (אם זאת תבנית חד פעמית מנייר בדרך כלל אין צורך לשמן)
  2. בסיר רחב ונמוך מאדים את הכרישה, הקישואים, הגזר והעגבניות המיובשות עם שמן זית ומעט מלח. כשהכרישה שקופה ואין נוזלים בסיר מכבים את האש ונותנים לזה להתקרר.
  3. אחרי שהתקרר מוסיפים את השום, הביצים והתבלינים ומערבבים טוב טוב
  4. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל20 דקות

תוספות והערות:

  1. ניתן להוסיף או להחליף איזה ירקות שרוצים – תרד, מנגולד, כרובית חתוכה, ברוקולי וכד וגם לגוון עם התבלינים – הפשטידה עדיין תצליח.
  2. ניתן לזרות גבינות שמנות כמו קשקבל או מוצרלה
  3. ניתן לאפות התבניות מאפינס לפשטידות אישיות
  4. בכל הפשטידה 50 גרם פחמימה כך ששליש פשטידה היא מנת פחמימה.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה